Karakteristike visoko kvalitetan izvor svjetlosti

- Apr 20, 2017-

Prvo, ne bi trebalo biti UV i IR svjetlo u spektralnom sastavu. Prekomjerne dugoročni prihvat ultraljubičastih zraka, ne samo lako izazvati keratitis, ali i objektiv, retina, žilnice i drugih oštećenja. Infracrveni Ray je vrlo lako upija vodu, previše infracrveni zrak kroz akumulacije ljudskog očne leće se apsorbira veliki broj vremena, objektiv će biti denaturacija, što dovodi do katarakte.

Drugo, temperature boje svjetla bi trebao biti blizu prirodnim svjetlom. Ljudi žive u prirodnom svjetlo za dugo vremena, ljudsko oko je prilagodljiv prirodno svjetlo i dobar vizualni efekt.

Treće, svjetlost nije frekvencija blic. Obične fluorescentne lampe napajanje frekvencije 50 Hz, što ukazuje da je sjaj tamne 100 puta u sekundi, koje pripadaju niske frekvencije flash, učinit će ljudsko oko reguliše organ u napetom stanju regulacije, što je rezultiralo u vizualnom umora. Ako je frekvencija luminiscencije je povećan na stotine, desetine hiljada Hz ili gore da postane visoke frekvencije, ljudskom oku neće imati osjećaj flash; Ali pravi treperenje je svetlost emituje DC napajanje ili poluvodičkih SSD svjetlost diode (kao što su LED diode) se zove flash frekvencija-free.