8 najboljih opcija osvetljenja za vaš dom sanjanja

- Jun 11, 2018-

Lusteri nisu samo za raskošne vile ili velike kuće.

Da li ukrašavate svoj dom? Morate se fokusirati ne samo na nameštaj i podove, već i na osvetljenje. Iako mnogi imaju tendenciju da ignorišu ovaj aspekt kućnog dekora, važnost osvetljenja najviše se oseća kada je siromašna. Otišli su dani kada je osvetljenje samo značilo osvjetljavanje kuće.

Moderno osvetljenje igra važnu ulogu u dizajnu enterijera, jer ne samo da poboljšava sve u prostoru - od nameštaja, do poda i fitinga, tako da stvara toplu, pozitnu i funkcionalnu atmosferu u svom životnom prostoru.

Mikita Laad Gupta, viši dizajner, Bonito Designs i Abraham Santhosh, šef-dizajner, Elegancia vam daju savete:

* Lusteri: nisu samo za raskošne kuće ili velike kuće. Luster može biti različitih oblika i veličina. Ova svetlosna montaža može da deluje kao sjajna kućna dekoracija, ne samo kao vizuelni tretman, već i ravnomerno širenje svetla. Možete da visite lustera u središtu vaše dnevne sobe i odmah će vam dodati regalni dodir u svoj prostor.

Podne svetiljke: Podne svetiljke su odlične opcije, posebno za dnevnu sobu i spavaću sobu, jer mogu lako osvetliti čitavu prostoriju ili osvetiti određeni prostor. Dostupne u različitim oblicima i veličinama, ove sijalice mogu transformisati ceo izgled sobe. Postavite ih pored prijatnog mesta za čitanje ili šetališta, a podne lampice će dodati neuporedivu, neometanu vibraciju u područje.

* Ugradna rasvjeta: Ovakvo osvjetljenje vam omogućava da osvjetite samo dio prostora koji je možda potreban u datom trenutku. Ove se uglavnom koriste u većim prostorijama. Ova vrsta osvjetljenja obično koristi sijalice sa žarnom niti, fluorescentne ili halogene sijalice radi osvetljenja. Dimmeri se mogu koristiti kako bi svetla bila svetlija ili tamnija.

* Ventilatorske svjetiljke: To su novi koncepti gdje se skup svjetla dolazi vezan za plafonske ventilatore. Sijalice ovih svetala su posebno dizajnirane da se odupru vibracijama ventilatora.

* Skylight: Skylight je inovativan način da dovede malo prirodnog svetla u sobu. Penthouses ili dečije sobe su najbolja mesta za strateško korištenje. Oni mogu pretvoriti prostor u svetlo osvijetljen prostor dnevno i mirno okruženje noću.

Viseća svetla mogu podići izgled vaše sobe i učiniti je da izgledaju sjajno i moderno. (Shutterstock)

* Viseća svetla: Ovi rasvjetni elementi su odličan način za podmazivanje ambijenta. Dobro izabrano svetlo za visenje može podići izgled vaše sobe i učiniti ga izgledom modernim i strašnim. Dostupni u čudesnim dizajnom i oblicima, dolaze sa podesivim kablovima, tako da možete podesiti njihovu visinu.

* Lampa za noćenje: Dodajte nekakav glamur u svoju spavaću sobu s vintažnom ili trbušnom lampom. Ne samo da uzimaju kolekciju stila vašeg dekora, već i višu, a takođe vam omogućavaju da vaša soba dovoljno poželi da se odmorite nakon dugog dana na poslu.

* Mirror svjetla: Ogledala odražavaju svetlost i to može učiniti da svaki prostor postaje sve veći i svetliji. Kada dodate svetlo na obe strane ogledala, raspoloženje prostora se odmah menja. Takvi uređaji za rasvjetu mogu biti savršeni da bi vaše kupatilo ili soba za čuvanje izgledale uberno-stilskim i prostranim.