Svetlost od sijalica može lečiti ulceracije - proučavati

- Jul 31, 2018-

Svetlost iz sijalica može da tretira čireve - Studija


Novo istraživanje otkrilo je da lampe mogu tretirati čireve. Studija je pokazala da svetlost, koja daje kombinaciju infracrvenih i UV zraka, poboljšava ulkuse za 83 procenta nakon tri nedelje bez neželjenih efekata.

Studija je takođe pokazala da sijalice lampe ubijaju bakterije u ulcima i smanjuju upale kako bi promovisale zarastanje.

Istraživači su rekli da dok su takve lampe već dostupne u bolnicama, nova terapija može se koristiti kod kuće. Dodali su da, za razliku od postojećih tretmana, lampa je jeftina i praktična.

"Verujemo da je ova tehnologija menjač igre. Članci uzrokuju veliki problem kod pacijenata. Ova tehnologija je jeftina i praktična - zaista nije prikladna jer se može upravljati kod kuće ", rekao je vodeći autor, dr Michael Hughes, sa Univerziteta u Mančesteru.

Istraživanje je sprovedeno na osam pacijenata koji imaju sistemsku sklerozu. Bili su izloženi sijalici od 32 sijalice. Sistemska skleroza se javlja kada imunski sistem osobe napada prste i prste.

Pacijenti su imali 14 čira između njih i bili su izloženi lampe 15 minuta dvaput sedmično 21 dan.

Smatra se da infracrvena crvena i crvena svetlost u lampi povećava cirkulaciju, što povećava količinu kiseonika i hranljivih materija rane radi podsticanja lečenja.

Naučnici takođe veruju da crveno svjetlo stimuliše proizvodnju kolaža, što pomaže rastu novih tkiva. Lampe dolazi sa SIM karticom koja dozvoljava daljinu nadgledanja pacijenta.

Dr Hjuz je rekao da postoje buduće mogućnosti. "Smatramo da se ovaj uređaj lako može prilagoditi kako bi se nadgledali čirevi daljinski koristeći kamere. Takođe se mogu programirati da prepoznaju različite delove tela tako da se terapija daje precizno ", rekao je dr. Hughes.

Ljudi sa dijabetesom su veći rizik od čira zbog lošeg cirkulacije. Čirevi se takođe mogu javiti na donjim nogama, poznate kao varikozne vene, kada krv ne vrne nazad u srce, što ga čini bazenom.

Na primer, dijabetička stopala se javlja kada se čir razvija iz malih sečenja, čineći pacijentima u riziku od amputacije.