Cijene porasle Kako LED tarife dobivaju napred

- Jun 27, 2018-

Cijene postavljene kako bi se povećale kao LED tarife Cijene postavljene kako bi se povećale kao LED tarife

TROŠKOVANJE rasvete izgleda da će se porasti sada kada je američka vlada potvrdila da će kineske komponente osvetljenja biti pogođene tarifama do 25 posto.

Svetleće diode, žarulje sa žaruljem i HID lampe, kao i aluminijumski i elektronski delovi od čvrstog stanja su uključeni na listu proizvoda koji se suočavaju sa porezom koji je izradila Ured trgovinskog predstavnika Sjedinjenih Država.

Spisak vrijedan 50 milijardi dolara prihoda u Kinu i pokriva 1.102 odvojene kategorije proizvoda. Značajno, predmet broj 85414020, diode koje emituju svetlo, preživjeli su konsultacije sa industrijom, koja se održala u maju. Tarifa uključuje LED nizove i module.

Kineska vlada, koja je više od jedne decenije identifikovala industriju LED osvetljenja kao ključni strateški sektor podrške, kaže da će se odmaziti tarifama "iste skale".

Pritisak na cijenu od tarifa poklapa se sa talasom povećanja cijena najavljenog od strane velikih američkih dobavljača osvjetljenja, uključujući Acuity Brands, Eaton, Venture i Ledvance. Oni cijene svoje tradicionalne proizvode za osvetljenje od 6 do 8 odsto, navodeći povećanje troškova sirovina kao što je aluminijum.

Industrijski posmatrači kažu da je pitanje vremena pre nego što se pritisak na cijenu odnosi na evropsko, bliskoistočno i afričko tržište.

Neki proizvođači, poput korejskog proizvođača LED proizvođača Seoul Semiconductor, izgleda da već predviđaju uvođenje tarifa. Kaže se da planira ispunjavanje američkih narudžbina iz svoje fabrike u Hanoju u Vijetnamu bez tarifa, dok će narudžbe za ostale regione bez uticaja američkih tarifa i dalje biti otpremljene sa velikih kineskih lokacija kompanije.